Spring til indhold

Alle ordbøger

Moderne dansk 1950-
Moderne dansk 1950-
Nyere dansk 1700-1950
Nyere dansk 1700-1950
Ældre dansk 1100-1700
Ældre dansk 1100-1700
Klassiske sprog
Klassiske sprog

Om ordbogen

Den Danske Ordbog beskriver det moderne danske sprog og opdateres løbende.
 

Den Danske Ordbog beskriver det moderne danske sprog og opdateres løbende. Ordbogen sigter til at dokumentere hvordan sproget bliver brugt her og nu, og er derfor ikke et katalog over det ’pæne’ eller det ’korrekte’ sprog. Bl.a. medtages betydninger og sprogbrug som nogle anser for ’forkerte’ og ord som kan være stødende eller sårende. De er med fordi de er en del af sproget, men Den Danske Ordbog oplyser altid om de særlige forhold og forbehold der knytter sig til det enkelte ord.

Ordbogen i tal #

Hvor mange ord er det i ordbogen? Hvor mange lydfiler?

Nyt i ordbogen #

Den Danske Ordbog opdateres 2 gange om året. Vi udgiver hver gang lister over nyhederne.

Mere at vide #

Nogle emner for komplekse til at kunne beskrives som en del af et ordbogsopslag. Hvad betyder det når der om et ord står: “opfattes af mange som forkert”? Eu cupidatat eu occaecat eiusmod dolore duis veniam incididunt irure? Disse emner markeres i opslaget med “Mere at vide”.

Lister på kryds og tværs #

Hvor mange ord i ordbogen stammer fra sproget amharisk? Hvilke udråb er med i ordbogen? Hvad er det længste palindrom? Ved du ikke helt hvad du leder efter, har vi her samlet en række lister der går på kryds og tværs i ordbogen.

Om ordbogens tilblivelse #

Den Danske Ordbog udkom første gang som trykt bog i 2003-5 og udkom gratis på nettet i 2009. Siden er mere end 20.000 opslagsord blevet føjet til ordbogen.

Den Danske Ordbog støttes i 2022 af Carlsbergfondet og Kulturministeriet.

Tak #

Den Danske Ordbog støttes i 2022 af Carlsbergfondet og Kulturministeriet.

Se også #

2022


2020


Tak

·2 minutter